ortoser

Slik produseres skreddersydde proteser

Slik produseres skreddersydde proteser

Ortopediske hjelpemidler kan sikre at du får en bedre funksjon og/eller mindre smerter – enten i forbindelse med behandling, eller ved varige funksjonstap. Men hvordan er det egentlig mulig å produsere slike hjelpemidler som er fullstendig tilpasset deg og dine behov?

Skreddersydd produksjon av hjelpemidler

Produksjon av ortopediske hjelpemidler som ortoser og proteser er en spesialistoppgave. Her kan du få en idé om hvordan hele prosessen forløper – rett fra du får behov for ortopediske hjelpemidler, til du har din helt egen skreddersydde ortose eller protese.

Dine behov oppstår og identifiseres

Først og fremst må du ha en snakk med din egen lege eller en hospitalslege om at du faktisk har behov for ortopediske hjelpemidler. Det kan være på grunn av sykdom, skader eller lignende. Det er nemlig en lege som skal henvise deg videre i prosessen.

Mål

Heretter må fagpersonene kjenne dine individuelle behov, altså ha viten om din spesifikke problemstilling, og samtidig informeres om de presise mål. Disse må derfor bli målt for at du kan få en protese eller ortose som passer helt perfekt for deg.

Utforming og produksjon

Nå begynner prosessen med å få skapt ditt ortopediske hjelpemiddel. Først må det designes og utformes, og heretter skjer selve produksjonen. Til slutt står man med ditt endelige produkt som du kan teste på egen kropp.

Evt. tilpasning

Er det noe som ikke passer eller fungerer optimalt, kan du få tilpasset ortosen til slutt. På den måten får du altså et hjelpemiddel som er fullstendig skreddersydd for deg.

Få hjelp av kompetente fagpersoner

Produksjonen av ortpediske hjelpemidler er en spesialistoppgave som utføres av bl.a. ortopediingeniører og ortopediteknikere. Hos https://www.tov.no/ har de en tverrfaglig tilgang til det, som sikrer det mest optimale resultatet. På deres hjemmeside kan du lese mye mer om hele prosessen og hvilke muilgheter som finnes for deg.