produksjonsutstyr

Prøv et ferskt brød fra bakeriet

Prøv et ferskt brød fra bakeriet

Det finnes mange gode grunner til å smake på et ferskt brød fra bakeriet. Et ferskt brød smaker gjerne mye bedre enn et brød som ikke har blitt stekt samme dag. Mange bakerier steker også brødene sine i en steinovn, for å oppnå den beste smaken. Du kan også velge mellom mange gode favoritter som garantert vil smake godt.

Brødene i et bakeri blir ofte stekt om natten, for at de skal være ferskest mulig når de legges i brøddisken. Her får du tilgang til mange typer brød i ulike varianter. Det kan blant annet tilsettes solsikkekjerner, rosiner og hasselnøtter for å få den beste smaken. Her kan du også velge mellom populære typer mel som hvetemel, bygg og havre.

Du kan selvsagt også se etter brød som er allergivennlige. Bakeriene er pålagte til å benytte profesjonelt produksjonsutstyr når de lager sine ferske brødvarer. Det kan derimot være spor av nøtter og andre matvarer i brødvarer som du kjøper i bakeriet.

Bak dine egne brød hjemme

Ingenting lukter bedre enn hjemmelaget brød. Det tradisjonelle brødet har vært laget i flere tusen år. Deigen ble laget ved å blande vann og mel, for deretter å bli stekt på steiner som var oppvarmet. Siden den gang har dette vært en grunnleggende kilde til mat for utallige mennesker over hele verden.

Ved å la deg inspirere av bakevarer som lages i andre land, kan du enkelt finne frem til dine egne oppskrifter. Du kan benytte brød til forrett eller til hovedmåltidet. Ferske brød passer ypperlig til suppe og salatretter. I tillegg kan du variere ingrediensene for å oppnå den beste smaken.

Før du begynner på brødbaksten, kan det være lurt å undersøke hvilke oppskrifter som anbefales av andre. Dersom du har allergier, kan du også finne frem til allergivennlig oppskrifter. Du kan forsøke deg frem ved å bake ulike typer glutenfrie brød.