plast

Plast er et spennende materiale

Plast er et spennende materiale

Har du noengang tenkt over hvor mang av de tingene du bruker hver eneste dag som er laget av plast? Her skal vi se litt nærmere på noen av dem, og hvorfor plast er et spennende materiale. 

Ble populært på 1930-tallet

Du visste kanskje ikke at plast ble utrolig populært på 1930-tallet. Da var det et helt nytt og spennende materiale, og det ble brukt på en helt annen måte enn vi gjør i dag. Da ble det også utrolig populært i motesammenheng – nettopp fordi det var nytt og spennende. I dag prøver man som regel å gjemme glidelåsen, men på slutten av 1930-tallet og starten av 1940-tallet, ble det utrolig populært med synlige plastglidelåser med Funky design, fordi det var moderne. Det er ikke sånn nå lenger, men vi bruker fremdeles plast til moderne innovasjoner som du bruker hver dag. 

Biler

Visste du for eksempel at mange biler er laget av plast? Det er det en svært enkel grunn til, nemlig at man kan lage plast i en kvalitet som er svært holdbar, og det er et materiale som man i prinsippet kan forme til akkurat hva man vil. Når det kommer til biler er det viktig  at de har aerodynamisk design, og derfor er det essensielt at man bruker et materiale som er formbart, og som man kan designe på en måte som er funksjonell. Dermed er det ikke så rart at man bruker nettop plast til en del bilproduksjon, og det gjelder også på mange andre områder i industrien. Det som er spennende med plast, er at det kan endre uttrykk og aldri ser likt ut. Du kan lage helt forskjellige ting av et og samme materiale. 

webplast.no kan du lese mer om plast og alle de tingene plast blir brukt til hver dag for å gjøre hverdagen litt lettere.