Hårtap er en naturlig konsekvens av aldring

Hårtap – Hvorfor forekommer det?

Hårtap er en manns største fiende. Ofte tøyser far og til og med bestefar om at sønnen i huset vil ha like lite hår som dem om noen få år. Men hvorfor forekommer egentlig dette så ofte? Grunnlaget stammer rett og slett biologisk fra det faktum at menn alltid vil oppleve noe hårtap på bakgrunn av gener, alder, og hormoner.

Det har seg nemlig sånn at menn blir eldre, og hormonene kommer ut av balanse, så mister de hår. Dette er selvfølgelig en type hårtap som kvinner veldig sjeldent opplever. Alderen spiller altså også en stor rolle, da menn gjerne møter på denne hormonelle ubalansen etter fylte 30 år – noen til og med før dette. Men er det egentlig noen vei tilbake?

Naturlig virkemiddel for å motvirke hårtap

For å motvirke hårtap finnes det i dag mange behandlinger i markedet. Dessverre er felles for mange av disse behandlingene at de er dyre. Det er tross alt mest sannsynlig verdt det for en mann dersom han får håret tilbake. Heldigvis har det dog kommet noen rimeligere alternativer over årene, slik som for eksempel konsentrat som kan spres over hodebunnen for å øke strømmen av blod – noe som gir mer næring til hårsekkene. 

Biologisk medisin har i det hele tatt kommet dit hen at behandlinger for noe så lite farlig som hårtap faktisk har skutt i været, og hårtransplantasjoner forekommer stadig. En trenger derimot altså ikke dette nødvendigvis dersom konsentrat fungerer for deg. Da kan du potensielt motvirke hårtap og oppleve fyldig hår uten de aller verste utgiftene. 

Det er noe helt eget ved det å ha et fullt hode med hår som mann. Du kan motbevise både bestefar og far ved å bruke de riktige produktene, og kanskje blir du den første i familien til å ha hodet fullt av hår ved rundede 50 år!