rubiks kube

Bli en mester i å løse rubiks kube

Bli en mester i å løse rubiks kube

Har du noen gang prøvd å løse en rubiks kube? Hvis du ikke har det, så er det kanskje på tide. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor det er morsomt å løse en rubiks kube og hvordan du kan lære deg å løse rubiks kube så du kan bli verdensmester. 

Finn en kube som passer for deg 

Visste du at det finnes mesterskaper i å løse rubiks kube? Det finnes også mesterskaper i å løse andre, spennende kuber, og det finnes et hav av kuber å velge mellom, hvis du er blitt lei av en av dem. De gir nye utfordringer, og det er alltid gøy å ha noe å bryne seg på og utfordre seg selv. Mesterskapene handler ofte om å løse kuber på tid, og da er det greit å ha løst kubene mer enn en gang. Man er altså ikke nødvendigvis ferdig med en kube, selv om man har klart å løse den en gang. Derfor skal du prøve å finne en kube som passer for nettopp deg. 

Da kan man prøve andre kuber, eller lignende konsepter som slett ikke er kuber, som pyraminx som er en pyramide, eller megaminx. Det er mange muligheter, og det er bare å komme i gang. På mastercubestore kan du finne mange forskjellige kuber, og du kan også lære deg å løse kuber. 

Lær deg å løse kuber 

På nettet er det heldigvis mange gode ressurser for deg som gjerne vil komme i gang med å lære deg å løse for eksempel en 3×3 rubiks kube. Det finnes både videoer og tutorials som forklarer deg hvordan du skal tenke for å få kuben til å gå opp. Målet er som kjent at alle sidene skal dreies til å bli ensfargede. Da har man klart å løse kuben, men det betyr ikke at man klarer det hver gang.